Det gode og det dårlige // 4

Sådan nailer du din allergi

Hej Anne,

Egentlig var det meningen, at jeg i dag ville poste en logbog over min dag i går. Lige som du gjorde det engang. Jeg syntes, at konceptet var så hyggeligt og godt, da du gjorde det, så jeg ville gøre dig kunsten efter.

Sagen var bare den, at de planer jeg havde om aftenen, som ligesom skulle fungere som trækplasteret i indlægget, blev aflyst. Og pludseligt så jeg mig selv sidde og overveje at udgive et indlæg med følgende uddrag som bærende element:

Kl. 16.18: Træder ind i min lejlighed og smider, så snart smæklåsen har klikket, min trøje og sparker bukserne af. Jeg er svedig efter at have ligget forrest i feltet hele vejen hjem.

Kl. 16.23: Drikker danskvand og kaster mig med skvulpende mave på sengen. Lægger an til dagens højdepunkt: Luren.

Det føler jeg simpelthen ikke, at jeg kunne byde dig. Så det blev droppet og jeg forsøger i stedet at lave en log over dagen i dag.

Som et plaster på såret kan jeg dog tilbyde dig et næsten lige så kedeligt indlæg: nemlig et indlæg om allergi. Jeg er har nemlig forfattet en guide til, hvordan man bliver allergi-fri. Jeg kalder den  *trommehvirvel*:

NINAS GUIDE TIL AT BLIVE ALLERGI-FRI (doh)

Mig med sidste sæsons pollenværn (og trutmund, jaja)

Sagen er nemlig den, at jeg meget ofte støder på folk, som nyser sig gennem byen med ildrøde øjne. Og her føler jeg mig altså kyndig til at trække “autodidakt læge”-kortet og stiller lynhurtigt diagnosen: Du er skide-allergisk, vense.

Ofte ved de det godt og de tager også en pille en gang i mellem, men “det virker sgu ik det lort”. Og den følelse kender jeg bare rigtig godt. Jeg havde mange år, hvor jeg behandlede min allergi helt forkert. Og da var sommeren en frygtet årstid. Roskilde blev en nærmest livstruende affære pga. vejrtrækningsproblemer (mere end almindeligvis),  jeg kunne ikke smage isen pga. stoppet næse og mission sommerflirt måtte aflyses, da hævede øjne satte en stopper for Lady og vagabonden-øjenkontakt over spaghettien.

Det var nederen. Men det ændrede sig, så snart jeg lærte at behandle min allergi rigtigt. Jeg har derfor lavet en liste med seks tips, jeg selv bruger for at få en banging og symptomfri sommer (100% baseret på egen erfaring, så jeg smider lige læge-kitlen igen):

1. Jeg har fundet ud af, hvad jeg er allergisk overfor.
Mange har fået at vide, at de er allergiske, men ved ikke for hvad. Det er supernemt at få det testet (fx en priktest ved en øre-, næse-, halslæge eller egen læge), og det bliver meget nemmere at behandle, hvis man ved hvad man behandler 😀

2. Jeg har downloadet en app, med oversigt over pollental.
Jeg bruger den her og den er bare retti go. Den sender mig en notifikation hver morgen med pollentallet for græs, så jeg ved, hvad jeg er oppe imod.

3. Jeg går all in på medicinen.
Jeg køber både antihistaminer (piller), næsespray og øjendråber. En kombi af de tre har gjort mig nærmest symptomfri, og jeg kan tydeligt mærke, hvis jeg løber tør for en af tingene.

4. Jeg starter behandlingen inden sæsonen begynder.
Jeg er meget allergisk overfor græs, og sæsonen starter i slutningen af maj. Jeg starter derfor min behandling i ca. midten af maj, så min krop ikke når at danne antistoffer (histaminer), som giver symptomer. Det gælder både piller, næsespray og øjendråber.

5. Jeg tager min medicin skematisk.
For mig nytter det ikke noget først at tage øjendråber, når øjnene klør. I starten af sæsonen tager jeg mine øjendråber og næsespray både morgen og aften, og senere gør jeg det kun om morgenen. Det virker virkelig godt og jeg har sjælendt problemer med symptomer længere.

6. Jeg forebygger.
Jeg holder nallerne fra øjenområdet i løbet af dagen! Og så har jeg altid noget for øjnene, når jeg er udenfor. Enten solbriller eller et pollenværn, som jeg skrev om her 😀 Det gør virkelig underværker. I år har jeg desuden også brugt en øjenspray mod tørre øjne. Den lægger efter sigende en beskyttede hinde, så pollen ikke kan genere øjnene. Jeg læste tippet hos Pudderdåserne, og var lidt skeptisk, men gav det en chance. Og det har simpelthen virket over al forventning. Det føles faktisk som et helt lifehack 😀

Mine medikanmenter og værnet.

Ja.. det var så det. Drønkedeligt og ligegyldigt, hvis man ikke har allergi. Men altså.. det kunne jo være, at det kunne bruges af en fellow-allergiker en dag, og så er jeg gla’.

Nu smutter jeg. Vi skrives ved snart. Måske allerede i morgen, hvis dagens log klarer den igennem nåleøjet 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det gode og det dårlige // 4