Jeg har fejlet + en lyfe-update

Dårlig samvittighed = alt for salt sovs

traet

Hej Anne,

Jeg har lige læst din logbog, og det faldt på et lidt tørt sted – dit virtuelle selskab. Jeg har den sidste time siddet og bakset med det her indlæg uden rigtigt at kunne finde ordene. Så nu starter jeg altså forfra: Din dag lyder dejlig. Og effektiv, og jeg er lidt misundelig på både krebinetter, InDesign og venindehygge.

Min egen dag har også været god. Jeg har grinet en masse på arbejdet. Hygget mig og været glad. Og nu er jeg gået på ferie. I noget der føles som en evighed. I realtid er det 9 dage, jeg har fået at godte mig i – og det passer mig helt eminent godt.

Den seneste tid har nemlig været virkelig ambivalent, synes jeg. På den ene side, har det været en tid fuld af bekymring og frygt og på den anden side har jeg lavet en masse gode og glade ting.

Her til aften er det hele kulmineret midt i min stue. Jeg fik for et par timer siden en følelse af slet ikke at kunne være i min krop. Mit hjerte hamrede, mine ben rystede og jeg kunne ikke trække vejret ordentligt. Og inden at du, eller mine to andre kernelæsere – bedstemor og farmand – bliver bekymrede, vil jeg lige sige, at jeg har det bedre nu. Men jeg lytter til det – for jeg kender efterhånden min krop og dens reaktioner ret godt, og jeg ved, at den prøver at fortælle mig, at der er noget, den synes, er lidt nederen.

Jeg ved egentlig godt, hvad mit problem er: Jeg har for travlt. Og ikke kun med at nå de ting jeg skal, men også med at forsøge at give folk dét, jeg tror, de gerne vil have fra mig. Jeg er megadårlig til at sige nej. Også selvom jeg ikke bliver spurgt. Jeg kommer fra en familie, hvor omsorg og empati er nøgleord. Hvor vi passer på hinanden, ser hinandens behov og man med glæde tilsidesætter sig selv for, at andre skal have det godt.

Og selvom det er kvaliteter, som jeg synes er så fantastiske, så forpligter de også helt vildt. Og jeg kan ikke altid leve op til det. Jeg føler nogle gange, at jeg prøver at se så meget efter andre, at jeg til sidst ikke kan se mig selv mere. Og så er det, at livet kommer og losser mig lige i solarpleksus og tvinger mig til at blive hjemme i hulen og høre Bon Iver, i stedet for at tage ud at drikke vin og danse disko med mine venner.

Ja.. Jeg har siddet hjemme og hørt “Perth” på repeat i aften. Og jeg har virkelig nydt det. Selvom det har betydet, at jeg har modtaget en semi-skuffet “okay så” besked, og jeg fik et lille niv i maven over, at jeg ikke bare pakkede mit eget behov for alenetid væk og sagde ja til at hænge ud. Men det duer ikke! Det kan ikke nytte noget.

Mit problem er måske faktisk slet ikke, at jeg ikke kan sige nej. Det er jeg faktisk sådan OK-god til. Men der følger tit et niv i maven med. Et niv som kommer af frygt for, at jeg har gjort en anden sur, ked af det eller skuffet. Frygt for, at personen nu kan lide mig en lille smule mindre – og det gælder alt fra overfladdiske dates til mine nære venner.

Jeg tror mest af alt, at det er en dårlig vane – det der med at frygte, at folk bliver sure på mig. Og det er oftest værst i perioder, hvor jeg har lidt for meget på min tallerken. Så sidder jeg der og hælder en alt for salt sovs af dårlig samvittighed over en portion, der i forvejen er svær at spise op. Det gør kun ondt værre (og er en latterlig metafor, haha).

Mit fokus i den her påskeferie er derfor at få ro på. Og sige nej til ting jeg ikke har ægte lyst eller tid til. Jeg har heldigvis optimale betingelser for mit nye fokus, for jeg skal nemlig på ferie. Jeg skal til Malaga, med min far og min lillebror. Jeg glæder mig – og jeg har overvejet at give mig selv en lille challenge, men mere om den i morgen 😀

Nu vil jeg gå i seng. Det var faktisk virkelig rart at få lettet mit hjerte her og jeg føler allerede, at jeg kan trække vejret en lille smule dybere. Det er sgu værdifuldt, at vores lille korrespondance også kan dét. Sov godt, søde Anne.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har fejlet + en lyfe-update