Kort update på tinder-allergi

Første opskrift på domænet: grimme, men sunde muffins

Hej Anne,

Det, der bare ikke måtte ske, er sket. Jeg er blevet syg. To dage fra min egen fødselsdag. Hvor uheldig kan man være? Jeg har ellers virkelig passet og plejet mit immunforsvar for at undgå den her situation. Jeg har brugt alle mine lommepenge på echinaforce, urte pensil og “stop forkølelsen”-næsespray. Og nu sidder jeg her – snottet, ruineret og forrådt af mit eget immunforsvar. Av.

Og hvad laver man så, når man er syg? Man holder ud og ser “Eat, pray, love” på HBO. En ægte vinder i min bog. Jeg så den første gang, da jeg var nyligt hjemvendt fra eventyr i Latinamerika. Mit hjerte kunne ikke bære, at jeg nu igen var at finde på dansk jord, så jeg flygtede til varmere himmelstrøg og eventyr med Javier Bardem (på DVD) mindst en gang om ugen i to måneder.

Nu her fire år senere har jeg endelig affundet mig med min skæbne som dansker igen – og jeg lider faktisk sjældent af udlængsel. I dag valgte jeg derfor udelukkende filmen på grund af dens titel  – det er nemlig lige præcis sådan jeg har tænkt mig at komme ud af min sygdom = ved at æde, bede og (i mit tilfælde) swipe 🙊

Mine skabe var dog ubarmhjertigt tomme, da jeg tidligere i dag ville påbegynde første trin i tretrinsraketten, og jeg besluttede mig derfor for at bage mine go-to muffins. Jeg bager dem minimum én gang om ugen og spiser i gennemsnit sådan en fætter om dagen. De er grimme, men sunde og smager godt – og jeg vil derfor dele min helt hjemmebryggede opskrift på mine lynhurtige grimmo-muffins med dig.

muffinsOm jeg har sat en plante ind i billedet for at fjerne fokus fra de brændte kanter? Muligvis.

Ninas grimme, men sunde og velsmagende proteinmuffins:

Du skal bruge:

 • 3 modne bananer
 • En teskefuld peanutbutter
 • En knivspids salt
 • 45 gr. chokolade proteinpulver
 • En teske bagepulver
 • 125 gr. frosne hindbær
 • 85 gr. frosne blåbær
 • 25 gr. kakaonibs
 • Lidt kokosmel
 • Et skvæt mælk (jeg bruger rismælk).
 • Andet gøgl du synes kunne være lækkert i – fx nødder.
 • Ca. ni muffinforme

Sådan gør du:

 • Mos bananerne i en skål og bland peanutbutter, salt, bagepulver og proteinpulver i.
 • Bland hindbær, blåbær, kokosmel og kakaonibs i (i dag puttede jeg også valnødder i – det var læks).
 • Kom dejen i muffinforme og bag dem på 200 gr. (gerne på rillen under midten) i 25 minutter.
 • Tag dem ud og lad dem køle af på en rist.
 • Ærg dig lidt over, at de er lidt brændte i kanten.
 • Kom over det og spis.

Hvad siger du så, Anne? Lyder det ikke bare nemt?
Jeg har en særlig lille boks, som min muffin rejser i, når vi skal på arbejde. Når jeg hiver den op af tasken, føles det liiidt som dengang jeg var barn, og mor eller far havde puttet en lille overraskelse med i madpakken – og det er altså hyggeligt 😋

muffinikasseNu vil jeg hoppe tilbage til filmen. Jeg afbrød den, lige da Julia er rejst fra Italien – så vi har jo stadig det bedste i vente. Jubii. Kryds fingre for, at jeg bliver rask inden fredag, Anne. Så er du virkelig sød <3

P.s Jeg har lagt opskriften under kategorien motionsrunde, da de jo indeholder proteinpulver og derfor er en smule fitness. På en måde. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kort update på tinder-allergi